“DESFORMA” AL TEATRE IDEAL

Home / Noticias / “DESFORMA” AL TEATRE IDEAL

“DESFORMA” AL TEATRE IDEAL

L’alcaldessa de Turís, Pilar Lozano, malgasta diners del municipi i diners de La Diputació de València en llavar-li la cara al Teatre Ideal sense haver actuat en aquells elements que requerien una verdadera reparació o millora.

Tots sabem que estem en temps d’eleccions i què millor que canviar la imatge del Teatre Ideal per a que cara la galeria semble que ha fet una gran obra de modelació.

Però no es deixen enganyar, l’única cosa que ha fet ha sigut molestar a moltes associacions per poder dur endavant la seua agenda d’activitats culturals i festives sense haver aprofitat la poca activitat que tenia el teatre en els mesos d’estiu. No contenta en això i per a fer-se més de notar que estava de “reformes”, ha sigut valenta en crear malestar entre els veïns i regulars a l’agenda que duia a terme el Teatre Ideal en els mesos més intensos.

El Teatre Ideal és el lloc de reunió de tots els turisans, de celebració, cultura i societat. Estava deteriorat pel pas del temps. Necessita millores en llum i so, projector per a realitzar projeccions i també cinema, i renovació de les bambalines que necessiten d’una urgent adequació ja que corren perill en despendre’s. A més també requereix d’urgent reparació de les goteres del sostre que tan de mal pot fer als equips elèctrics i elements constructius, i més important inclús, es pot desprendre un tros de sostre i caure al cap de algun turisà. Així no farà falta que a meitat d’una actuació la gent haja d’abandonar el teatre perquè cauen gotes del sostre.

Sembla ser que per a l’actual alcaldessa, Pilar Lozano, totes estes mesures no tenen importància. Ella ha preferit fer una reforma per a donar-li un nova imatge al teatre per a que els turisans es pensen que ha realitzat una gran reforma. Sols li importa la pintura, les cortines i l’entarimat. Per a què serveixen estes actuacions si les goteres ho fan mal bé en menys d’un any? Diners mal gastats en fer-se campanya electoral.

A més, ha volgut allargar l’escenari a canvi de llevar dos fileres de butaques. Per a què ha fet això? Per una part, només ha aconseguit llevar dos fileres de localitats de butaques tan necessitades per a les activitats de més demanda i per altra part també ha aconseguit que la part de darrere de les cortines semble una cova fosca i ha accentuat més la diferència de sonoritat entre dins i fora de l’escenari. És com si estiguérem en dos llocs diferents al mateix moment. Quin estudi de sonoritat ha fet? Cap, perquè hi ha un eco que abans no existia.

Sembla que al nostre poble no hi ha cap obrer ni cap fuster. Considerem una falta de respecte molt gran, que aquestes obres no l’hagen dut a terme empreses del municipi, perquè nosaltres considerem que primer cal invertir en empreses locals abans que anar-se’n a comprar les coses a altres empreses.

Des de Socialistes de Turís denunciem que podria haver fet aquesta “desforma” als mesos d’estiu, on pràcticament el teatre està tancat i així, el que ha aconseguit ha sigut interrompre el calendari de moltes actuacions previstes en molta antelació. També denunciem que no s’ha actuat en aquells elements que requerien reparació o millora i per descomptat no s’han reparat bé les goteres. Ara tenim un teatre embellit sense els servicis d’un teatre del segle XXI.

Així es trobava el nostre teatre en els mesos de maxima demanda per les associacions

Així es trobava el nostre teatre en els mesos de màxima demanda per les associacions

Recommended Posts

Leave a Comment